default_mobilelogo

Hvis du har en ny hund du vil konkurere med er det nødvendig å registrere hunden i AgiPro. Dette vil gi deg følgende muligheter når arrangøren benytter AgiPro som stevnesystem.

Hundens data vil allerede være registrert slik at de klassene du kan delta på automatisk plukkes ut for deg ved påmelding. 

  • Hunden vil få en AgiPro ident. Denne vil benyttes tll å identifisere hunden på alle stevner som administreres med AgiPro. Dette nummeret kan med fordel festes permanent på konkurranseklærne, da vil du slippe å feste eget startnummer på deg under konkurranse. Startnummer i AgiPro sammenheng eksisterer bare for å bestemme startrekkefølgen, ikke for å identifisere hund/fører.
  • Du kan senere søke opp alle resultater denne hunden har på tvers av konkurranser som er registrert i AgiPro

Slik registrerer du en ny hund:

1. Gå til Min side, min hund - eller gå til Hundesiden og klikk på + tegnet (her til venstre på den blå stripen)

2. Du vil da få opp en egen side for å registrere hundens data. 

Her skal du fylle inn alle datafelter da dette benyttes i forskjellige funksjoner i AgiPro er det viktig at disse er riktig. På øverste skjerm del står faste data, mens på nederste skjerm del står data som skal vedlikeholdes ved f.eks. opprykk. 

Øverste del.

Chip ID: Her skriver du det nummer hunden din er merket med enten i en chip i kroppen eller en tatovering i øret. Benyttes i kontroll dersom det er i tvil om du starter med riktig hund. 

Registration Number: Her skriver du det registreringsnummeret din hund har i NKK eller utenlands kennel klubb. Dette er viktig å få helt korrekt med tegn og store og små bokstaver slik det er bokstavert i NKK da dette sammenlignes med NKK registreringen ved rapportering av resultater. Dette kan registreres bare en gang, dersom det blir feil meldes feilen til AgiPro på e-post slik at systemadministrator kan endre det. 

Pet name: Her skriver du hundens kjælenavn.

Pedigree name: Her skriver du hundens fulle nevn inklusive kennelnavn.

Male: Her angir du hundens kjønn

Breed: Her angir du rase. Rasene plukkes fra et eget register som er på engelsk, så start å skrive på engelsk, så dukker rasen etterhvert opp som valg på engelsk. Dersom du har en rase som mot formodning ikke står i registrert vårt vil vi gjerne vite det. 

"Bilde": Klikk på bildet så vil du få anledning til å legge inn ditt eget bilde av hunden. Dette vil også sees av de som registrerer resultater - som da får en lett ekstra sjekk på det er riktig hund som er i banen. Bildet bær ikke være større enn 3 MB. 

Birth date: Her velger du hundens fødselsdato fra en kalender.

NKK: Her setter du inn hvilken organisasjon din hund er registrert i. (eks. NKK). Dette knyttes senere til hvilken klasse (størrelse-dyktighetsgrad ) din hund deltar i hos denne organisasjonen. Dersom du senere skal delta i et stevne som er arrangert under andre regler kan du vedlikeholde dine hundedata og angi hvilke størrelse og dyktighetsgrad du skal ha i dette arrangementet.

Country: Her velger du fra en liste som ligger på engelsk. Norsk hund er hjemmehørende i Norway. 

Titels: Her har du mulighet til å registrere hundens titler dersom den har noen. Dette er priser som gis i spesielle anledninger som eks. vis Champion, Norgesmester etc.

 

Nederste del - 

(Vær OBS på at alle data knyttet til denne delen er koblet til "stevne regler". På bildet over er dette det nest øverste feltet på høyre side der det står NKK) 

Stevne regler er nødvendig for å skille de forskjellige lands regler for hvilket dyktighetsnivå og høyde hunden skal delta. I Norge vil dette sannsynligvis være NKK sitt regelverk, men kan være noe annet i f.eks. Tyskland. 

 

Agility:Her velger du dyktighetsgrad (klasse 1, 2 eller 3) avhengig av hvilke dyktighetsnivå du deltar. Denne må vedlikeholdes av fører ved opprykk til ny klasse. Dersom hunden er Agility champion settes kyss under champion. 

Jump:  Her velger du dyktighetsgrad (klasse 1, 2 eller 3) avhengig av hvilke dyktighetsnivå du deltar. Denne må vedlikeholdes av fører ved opprykk til ny klasse. Dersom hunden er Hopp champion settes kyss under champion.

Størrelse: Her velger du fra listen om hunden er liten (small), mellom (medium) eller stor (large). 

Standard fører: Her skriver du navnet på den som vanligvis er hundefører under konkurranse. Dette kan endre ved hver påmelding, men for å slippe å skrive fører ved påmelding dukker standard fører automatisk opp. 

Formell eier: Her registrerer du hvem som er den formelle eier av hunden. Dette er nødvendig for å sammenligne med NKK sine registre ellers har ikke dette noe å si for funksjoner i AgiPro, der er det fører som benyttes. 

Når alle data er korrekt tastet inn trykker du på "Registrer" knappen og prosessen med å legge inn ny hund avslttes ved at systemet gir hunden et ledig AgiPro nummer (ID). Denne dukker opp på hundens data når du kommer tilbake til oversikten over alle hunder eller mine hunder.